Zaalhockey Jeugd 
SEIZOEN 2018-2019
Agenda zaalhockeycompetitie (1 december t/m 17 februari 2019)
23 oktober - Start zaaltrainingen topteams
6 november - Publicatie trainingsschema door STK
medio november - Publicatie definitieve wedstrijdschema (KNHB)
19 november - Informatieavond voor zaalleiders+ ouderbegeleiders
18, 25 nov- Warming-up trainings- en selectiezondagen 
1 december - Start zaalcompetitie
17 februari - eind zaalcompetitie

Let op de KNHB heeft een meldingsplicht ‘spelen bij andere vereniging’ bij:[email protected]

CENTRALE AFGELASTINGEN: zie KNHB


Alle A-, B-, C- , D-, E8 en E6-teams. NB Bij de 1e- en 2e-lijnsteams in de A, B, C en D, wordt ook een zogenaamd mixteam gemaakt. Zo heb je dan bijv. een B1-, B2- en B12-zaalteam).  

Elk team speelt 5 of 6 keer twee wedstrijden in de periode van 9 december t/m 18 februari 2018 (niet in de kerstvakantie). De wedstrijden worden op zaterdag (tussen 9.00 - 21.00) of zondag (tussen 9.00 - 19.00) gepland; zelden is het nodig dat op beide dagen wordt gespeeld.

Elk team traint ongeveer 1 uur per week. We trainen dit zaalseizoen in de gymzaal van het CLZ, OLZ en verder in de sporthallen De Koppeling, Den Dolder, Dijnselburg en van de KNVB. We spelen overal onder voorwaarde dat we de zalen en kleedkamers schoon en netjes achterlaten. Spelers, trainers en ouderbegeleiders maken gezamenlijk afspraken over het opruimen en controleren.
>>  Regulier trainingsschema

Dit jaar zijn de speciale trainings- en selectiezondagen gepland op 19 en 26 november en op 3 december in diverse sporthallen:  Odijk, Den Dolder, Dijnselburg,  Olympos (UMCUtrecht). 

De wedstrijden worden door de KNHB ingepland; clubs hebben geen enkele invloed op de planning van de wedstrijden. Het schema begin november zichtbaar in de Phoenix-app, de ‘standenmotor zaal’ van de KNHB en in de hockey.nl-app. 

Elk team speelt per keer twee wedstrijden in blokken van 3 x 40 minuten. De wedstrijdduur is 30 minuten, de wisseltijd 10 minuten. Er is geen rust tijdens de wedstrijden. Uitzondering vormen de teams in de topklasse: zij spelen 2x20 minuten met 5 minuten rust.

Bij zaalhockey zijn de regels behoorlijk anders dan bij veldhockey. Zo mag er niet hoog gespeeld worden, mag er niet geslagen of geflatst worden en staan er minder spelers in het veld (zes waarvan een keeper). Aan een wedstrijd mogen maximaal twaalf spelers deelnemen. 
Een zaalhockeystick en schone indoor sportschoenen zijn verplicht. Beheerders van sporthallen en zaalleiders controleren hier streng op. Zwarte zolen die strepen kunnen maken mogen niet. Keepersriempjes met afgeplakte metalen gespen mogen ook niet. Zaalhockeyballen en keeperriempjes met zachte gespen worden uitgedeeld aan elk team.

Onze A- en B-junioren worden allemaal minimaal één keer ingedeeld voor het fluiten van een thuisblok van een ander team. Moet je fluiten, bereid je dan goed voor door de KNHB-instructies voor scheidsrechters in de zaal te lezen. Als je bij slecht weer mee wilt rijden met het team waarbij je gaat fluiten: neem dan zelf contact op met de ouderbegeleider van dat team. 

Bij thuiswedstrijden wil Phoenix alles goed regelen en staat gastvrijheid voorop. Het team dat zaalleiding heeft, regelt zelf minimaal twee zaalleiders (verplicht gesteld door de KNHB). De twee ouders die tijdens het thuisblok van 3 wedstrijden de zaalleiding op zich nemen hebben de volgende taken; klaarzetten wedstrijdtafel, balken laten klaar leggen door eerste team, gasten en scheidsrechters verwelkomen en de wedstrijdtijd bewaken (begeleiden afronden DWF). 
De ouderbegeleider van ieder team regelt voor de twee thuisblokken minimaal twee zaalleiders (DIT JAAR HOEVEN DEZE NIET TE WORDEN OPGEGEVEN).

Op  maandag 13 november vindt een informatieavond voor de zaalleiders en ouderbegeleiders van de teams plaats;  20.00 uur in het clubhuis. 

In een Excelsheet van de KNHB zijn alle adressen van de sporthallen in onze regio vermeld. Deze kun je het beste vlak van te voren raadplegen omdat er bij omleidingen aanpassingen worden gedaan.
 
Schademeldingsformulier – te gebruiken door zaalleiding en beheerder bij schade.