Zaalhockey Senioren 
SEIZOEN 2018-2019
Agenda zaalhockeycompetitie (1 december t/m 17 februari 2019) 
21 september - uiterlijke opgave zaalhockeyteams
10 oktober - definitieve poule-indeling
medio november - Publicatie wedstrijdprogramma (KNHB)
19  november - Informatieavond (clubhuis, zaalleiders)
1 december – Start competitie
17 februari – Einde competitie
CENTRALE AFGELASTINGEN; vind je bij KNHB

Let op: Meldingsplicht ‘spelen bij andere vereniging’ bij:[email protected]


Welke teams spelen dit seizoen zaalhockey?
Dit jaar doen bij de damesseniorenteams D1, D2, D3, D6 , D8 en DJS1 mee aan de zaalcompetitie. Bij de heren doen slechts twee teams mee: H1 en H3.

Wedstrijdprogramma
De wedstrijden vinden plaats op zaterdagen en zondagen in de periode 4 december t/m 5 februari tussen 9.00 – 21.00 uur. Phoenix heeft op geen enkele wijze invloed op de wedstrijddagen en -tijden. Elk team speelt 10 of 12 wedstrijden afhankelijk van de poule, verdeeld over 5 of 6 wedstrijdblokken. 

Zaalhockeyen bij een andere vereniging
Een speler die in de zaalhockeycompetitie wil uitkomen voor een andere vereniging dan waarvoor hij in de veldhockeycompetitie uitkomt, meldt dit per e-mail bij zijn veldvereniging voordat hij voor de eerste keer dat seizoen voor de betreffende zaalhockeyvereniging uitkomt. Op de website is daarvoor een aanmeldingsformulier zaalhockeyen bij een andere vereniging te vinden. De veldvereniging van de betreffende speler en het bondsbureau ([email protected]) ontvangen dit meldingsformulier in cc. Onder uitkomen wordt ook verstaan het vermeld zijn op het wedstrijdformulier.

Zaalleiding en scheidsrechter
Elk team levert voor zijn eigen wedstrijden steeds één scheidsrechter. Twee keer per seizoen heeft het team zaalleiding gedurende een wedstrijdblok. Bij aanmelding geeft elk team een zaalleider op. Dit kan geen speler van het team zijn.

Fluiten bij jeugdwedstrijden
Elk team fluit met twee scheidsrechters per keer, twee jeugdblokken van 2 uur. Het is niet de bedoeling deze wedstrijden af te kopen. Dit betekent in totaal 2 x 3 wedstrijden van 30 minuten. De drie wedstrijden worden aansluitend gepland. We proberen deze fluitbeurten zoveel mogelijk voorafgaand of aansluitend aan je eigen wedstrijden te plannen.

Trainen
Als je wilt trainen, dien je zelf accommodatie te regelen. Mocht er trainingstijd beschikbaar zijn via de zaalhockeycommissie dan zal dit spoedig kenbaar worden gemaakt.