30-3-2009
Zondagmiddag 29 maart was er feest bij Phoenix
De club bestond die dag 125 jaar en behoort  tot de 20 oudste sportverenigingen van Nederland.
 
De feestelijke receptie op zondagmiddag (stralend weer trouwens !) vond tussen alle spelers en speelsters plaats, ook tegenstanders waren erbij. Het was immers een gewone competitiezondag. En voor ons  extra feestelijk: Heren 1 gewonnen en Dames 1 gelijk!

Aanwezig waren o.a. ons oudlid en Olympisch Goudwinnares Eva de Goede, na haar eigen wedstrijd (Nijmegen - Kampong, gewonnen door Kampong) kwam zij langs.
Van de KNHB waren aanwezig de voorzitter Jan Albers en Johan Wakkie.  Erica Terpstra, de voorzitter van het NOC-NSF, hield een heel leuke en inspirerende toespraak. Wat een leuk mens is dat! Veel oud leden waren van heinde en verre gekomen, onder hen Pater Gregory Brenninkmeijer,de grondlegger van Phoenix als "open sportclub" .

Hoogtepunt was de uitreiking van de Koninklijke Erepenning door de Burgemeester van Zeist, de heer Koos Janssen samen met Erica Terpstra. We zijn heel erg trots op deze Koninklijke Erepenning, en vinden dat echt een waardering voor het vele werk dat al die Phoenixleden en vrijwilligers jarenlang belangeloos hebben gedaan en nog steeds doen. Verenigingen kunnen als ze minstens 100 jaar bestaan en dan op “veelvouden”van 25 jaar die Penning aanvragen. Je wordt daarmee als vereniging NIET Koninklijke (dat is bij hockey de Bond al) maar je bent “bekroond met de Koninklijke Erepenning”.  En die krijg je alleen als je al die jaren van “onbesproken gedrag” bent. Dus een paar keer op een negatieve manier in de krant, doordat, zoals in het voetbal, scheidsrechters worden gemolesteerd of tegenstanders worden bespuugd en geslagen, dan krijg je GEEN Koninklijke onderscheiding.

Als  lustrumtraditie werd daarna de “oude” Phoenix in brand gestoken om vanuit dat vuur weer als herboren te herrijzen ! En daarna bleef het nog geruime tijd onrustig in het clubhuis ………

Marcel Sluijter, 1-4-2009 @ 13:07:05
Gefeliciteerd :)


Geef een Reactie